No audita viedokļa - ja projektā ir iepirktas kafijas pauzes, kā es kā uzraugs varu pārbaudīt vai ir ievērots zaļais iepirkums?
Projektā ir jāparedz kafijas pauzes un jāieplāno, kā tās tiks nodrošinātas atbilstoši zaļā publiskā iepirkuma kritērijiem/ prasībām. Ir vairāki kritēriji, ko var piemērot un, pēc kuriem pārbaudīt, vai ir ievērtos zaļais iepirkums. Piemēram, sezonālie augļi – jāpārbauda izcelsme, nolasot pavadzīmi. Izmantojot bioloģiskos produktus – piefiksēt sertifikāciju vai konkrētu marķējumu, kas apstiprina, ka tas ir atbilstošs produkts Nacionālās pārtikas kvalitātes principiem u.tml. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā ir sniegtas rekomendācijas par to, kā pārbaudīt atbilstību zaļajam iepirkumam.